hockeystick aanbieding

Hockeystick kinderen

Hockeysticks voor kinderen

Sporten is ontzettend belangrijk omdat je op die manier je mentale en fysieke batterij helemaal op kan laden. Hockey is één van die sporten waar veel Nederlanders elk weekend met plezier naar de lokale vereniging voor gaan. Veel ouders gaan met hun kinderen. Vooral in de eerste jaren – als de kinderen net op hockey zitten – is het belangrijk om de juiste hockeystick aan te schaffen. Dit kan nog een stuk moeilijker zijn dan van te voren waarschijnlijk werd aangenomen. De juiste maat van de hockeystick bepaalt ook de kwaliteit en het speelplezier van de jonge hockeytalentjes. Met een te korte of te lange hockeystick wordt het bijvoorbeeld veel moeilijker om een bal te controleren. Daarnaast wordt ook de kracht van het schot mede bepaald door de lengte van de stick. Een hockeystick kopen is niet gemakkelijk!

 

Voor- en nadelen

Hockeystick kinderenDe lengte van een kind bepaalt de hockeystick maten die daarbij horen. Vanzelfsprekend is het zo dat een lang kind een langere hockeystick gebruikt. Je meet de juiste maat op door de stick naast een kind neer te zetten. Vervolgens moet het uiteinde van de hockeystick tot op de voorzijde van heup komen. Mocht het kind tussen twee hockeysticks in zitten dan is het raadzaam om de kleinste stick te nemen. Het is bij de aanschaf van een (nieuwe) hockeystick altijd verstandig om naar de wensen van het kind te luisteren! Als het kind geen goed gevoel heeft bij een stick dan zal het na verloop van tijd een hekel kunnen krijgen aan de sport omdat het maar niet lekker loopt. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk dat het kind betrokken wordt bij het koopproces. Tegelijkertijd is het wel verstandig om de ouders de definitieve keuze te laten maken.

 

Speciaal voor kinderen

Een hockeystick outlet is de juiste plaats voor de aanschaf van zoiets belangrijks als een hockeystick. Vaak zal je hier ook nog terecht kunnen voor andere hockeyproducten. Het komt regelmatig voor dat een outlet een speciale hockeystick aanbieding voor kinderen heeft. Let daar op en doe er je voordeel mee. Er zijn ook verschillen tussen de zwaarte van de stick. De meeste hockeyspelers kiezen voor een ‘light’ stick. Daarnaast laat de hockeystick kinderen ook kiezen uit verscheidene materialen waaruit de stick is opgebouwd. Een houten stick is voor kinderen het beste om mee te beginnen. Deze geven het kind een grotere controle over de bal.